Zwangerschap & Verloskunde

V. Zijn craniosacraal therapeutische technieken veilig voor mij nu ik zwanger ben?

A. Ja, het is veilig en het is zelfs wenselijk omdat de craniosacraal therapeutische technieken veel van de natuurlijke processen van je lichaam mobiliseren en optimaliseren. Het is van groot belang dat deze processen heel doeltreffend zijn gedurende de zwangerschap. Craniosacraal therapeutische technieken verzekeren de degelijke ondersteuning.

V. Ik heb gehoord dat craniosacraal therapeutische technieken de bevalling kunnen inleiden. Zal het de bevalling voortijdig inleiden?

A. De craniosacraal therapeutische technieken ondersteunen de normale fysiologische processen. Als ze toegepast worden zoals het hoort zullen ze niet ingaan tegen de wil van het lichaam. Om die reden zullen ze de bevalling niet voortijdig inleiden, tenzij er zou iets fout lopen met de zwangerschap die maakt dat je lichaam de foetus op natuurlijke wijze wil avorteren.

V. Kunnen de craniosacraal therapeutische technieken helpen indien de bevalling aansleept?

A. Ja, dikwijls blijken de craniosacraal therapeutische technieken de nodige energie aan te brengen in een aanslepende bevalling. Dit kan gebeuren met veel verschillende technieken, maar het maakt niet echt uit dewelke theoretisch correct zijn. Een craniosacraal therapeutische behandeling wordt vaak gevolgd door een snelle, natuurlijke bevalling.

Print Friendly, PDF & Email
H&H Color Lab