Volwassenen

V. Ik zit niet echt met een klacht, ik ben gewoon nieuwsgierig. Kan ik met craniosacraal therapeutische technieken behandeld worden?

A. Absoluut! Het is mijn overtuiging dat een behandeling met cranosacraal therapeutische technieken op regelmatige basis, ongeacht hoe goed je je ook voelt, een van de beste activiteiten is om je gezondheid optimaal te houden. Je gaat ontdekken dat je je daarna zelfs nog beter gaat voelen dan je voorheen dacht. Feit is dat je minder ziekdagen zal kennen!

V. Wat doen de craniosacraal therapeutische behandelingen zoal met hoofdpijn?

A. Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten die behandeld worden met CST-technieken. Er mag gezegd worden dat in 80 tot 90% van de gevallen succes verzekerd is, ongeacht de oorsprong van de hoofdpijn.

V. En wat met chronische rugpijnen?

A. Ook hier is het succes uitstekend als de CST-behandeling toegepast wordt voor rugpijn, inclusief voor lage rugpijn of een door een medisch dokter gediagnosticeerde lumbago of hernia. Een craniosacraal therapeutische techniek werkt van binnenuit (de kern) naar buiten. Als de “kern” is verholpen, ondersteunt in haar correctie, gaat de buitenkant (het perifere probleem, het symptoom) ofwel zichzelf corrigeren of receptief worden voor een conventionele

V. Wat kan een CST-techniek doen in geval van depressie?

A. Bij specifieke types depressie zijn  de CST-technieken hoogstwaarschijnlijk de meest doeltreffende behandeling voorhanden. Bij andere types zijn de resultaten van de CST-behandeling, als ze gecombineerd wordt met SER (somato-emotionele ontlading), goed.

V. Welke baat heeft het gebruik van CST-technieken bij PreMenstrueelSyndroom?

A. In de meerderheid van de gevallen kan de patiënte ondersteund worden tot volledige eliminatie van dit probleem. De craniosacraal therapeutische technieken helpen de bekken organen doeltreffender te gaan functioneren. Het endocriene systeem wordt eveneens geholpen beter te werken, vooral dan de hypofyse, de bijnieren, de bijnierschors en de ovariële functies.

V. Welke impact hebben craniosacraal therapeutische technieken bij chronische vochtretentie?

A. De CST-technieken optimaliseren de mobiliteit van de vloeistoffen door het hele lichaam; juist daarom verhelpt het bij vochtretentie, of dit nu het gevolg is van hartproblemen, nierproblemen, minerale deficiëntie of van welke oorzaak ook. De behandeling dient regelmatig herhaald te worden, zolang het probleem zich manifesteert. Het kan hier nuttig zijn een familielid of een goede vriend(in) aan te leren hoe de patiënt(e) dagelijks te helpen met enkele technieken.

V. Wat is de ervaring met artritis?

A. Er zijn verscheidene soorten gewrichtsontstekingen. De meest voorkomende is osteoartritis. De meest bekende is hoogstwaarschijnlijk de reumatoïde, die van nature ontstekingsgevoelig is. Beide soorten artritis zijn behandelbaar en reageren goed op een behandeling met craniosacraal therapeutische technieken. Ook in dit geval is het wenselijk een familielid of een goede vriend(in) aan te leren hoe de patiënt(e) dagelijks te helpen met enkele technieken. Deze benadering levert de beste resultaten.

V. Er zijn blijkbaar ook enkele interessante resultaten bereikt met coma patiënten.

A. Inderdaad. Het aantal is gering, maar met de enkelen die mochten behandeld worden varieerden het resultaat van goed tot spectaculair. Tot vandaag rapporteren wereldwijd beoefenaars van de CST-technieken nog steeds gelijkaardige resultaten. Verder onderzoek in dit domein blijft noodzakelijk.

Print Friendly, PDF & Email
H&H Color Lab